Onstaan en in het leven geroepen maar ook oorspronkelijk bedoeld  als eenmalige act voor een Mystery Guest optreden (als idee van enkele fanatieke Jumping Jewels bewonderaars) tijdens uitreiking  Club CD-2011 van de Dutch Instrumental Guitar Club  , onderdeel van World Wide Shadows Music. Dit optreden vond plaats februari 2012 in zaal Vlietzigt te Rijswijk.

Deze JJ’s – act werd door het aanwezige publiek zéér enthousiast en onder luid applaus ontvangen. De leden hebben naar aanleiding daarvan – en de vele positieve reacties in de periode na het optreden / o.a. van enkele bekende radio presentatoren – besloten om deze act voort te zetten.

Onder bezielende leiding van Hans van Eijk, leadgitarist van de originele Jumping Jewels, is er een band op de kaart gezet die de hoogtijdagen van de bekende 60’s band doen herleven!

Spelend onder de vlag  “Jumping Jewels Revival Band” worden de bekendste JJ’s hits uit de vroegere succes periode zo authentiek  mogelijk ten gehore gebracht.

Met de gekozen naam Jumping Jewels Revival Band wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de originele en nieuwe band.

Naast de Top 40 hits – die nog vaak op de radio te horen zijn – zoals “Irish Washerwoman” , “Dakota” , “Wheels” ( nr 1 !),  “Jumping Can Can” , “Guitar Tango” (éérder opgenomen dan de Shadows !) etc. komt de Jumping Jewels Revival Band óók met verassend  nieuw materiaal, uitgevoerd in de bekende en alom geliefde Jewels stijl.

JJRB_01

Met Hans van Eijk als frontman en “1e generatie Jewel” op lead guitar en oude bekenden uit de sixties scene :
Peter de Vos – rhythm guitar, Paul Selier – bass guitar en Henk Doove op drums ….  kan het niet missen dat de vertrouwde “Gouwe Ouwe” sound op een zéér  geloofwaardige wijze live on stage wordt neergezet !

Duidelijk is dat de vele liefhebbers van authentieke 60’s gitaar muziek en rock & Roll volledig aan hun trekken komen bij een optreden van

de “Jumping Jewels Revival Band” !!!

 

Hierna enkele geluidsimpressies, waarvan er op Youtube nog veel meer zijn te vinden.

 

 

Flyer2011

9 februari 2013 was weer een geweldig feest in herberg Vlietzigt te Rijswijk ter gelegenheid van de presentatie van de jaarlijkse Club CD van de Dutch Instrumental Guitar Club, waar naast Just4Fun en Rene and his Alligators, de Jumping Jewels Revival band een fantastisch optreden verzorgde van een uur lang oude Jumping Jewels hits en nieuw werk van Hans van Eijk’s solo CD’s.

 

DSC_0393

DSC_0402

 The Jumping Jewels Revival Band

in Berkel-Enschot

Op 6 april 2013 is the Jumping Jewels Revival Band te bewonderen in Berkel Enschot op de jaarlijkse Cliff & Shadows fanmeeting.

JJRB_6april2013

6 april 2013 was weer een geweldig feest tijdens de Cliff & Shadowsmeeting te Berkel-Enschot.
De Jumping Jewels Revival band heeft maar liefst 25 nummers gebracht, waarvan veel bekende oldies.
Dit was voor de aanwezigen een feest van herkenning waarvoor elk nummer werd beloond met daverend applaus. Maar ook een aantal nieuwe nummers van Hans van Eijk zijn solo CD’s kwamen aan bod.

BE-060413_01

BE-060413_21

BE-060413_14

BE-060413_05

 

Interview voor het optreden bij Midvliet TV 23 juni 2013

En het optreden, was erg leuk en ongedwongen.

 Veel leuke reactie binnengekomen naar aanleiding van het optreden, wat een week lang is uitgezonden op Midvliet TV

 

 

Vlietzigt_04

Was een geweldig gezellig feest in “onze” inmiddels vertrouwde omgeving Herberg Vlietzigt te Rijswijk.
Alles is erg goed verlopen, was best volle bak, met heel wat bekende gezichten als Leon Donners, Eddy Chatelin etc.
Eastern Aces waren goed op dreef, lekkere indorock zoals we van ze gewend zijn. En klonken ook erg lekker.
Helaas was Dick Zuydwijk door ziekte geveld maar mr. Apeldoorn was er en heeft de presentatie overgenomen. En dat ging ook prima.

Pete Korving deed aan het einde van de eerst Jumping Jewels Revival Band set een mooie Willy Wissink tribute met zijn grootste hits Ajoen Ajoen en Sarie Marijs. In de 2e set werd nog een keer Ajoen Ajoen herhaald maar dan met Will Wissink jr. als drummer. Heel erg mooie act.
Peter vd Hoven was er met zijn bekende CD stand waar ook de nieuwste Jumping Jewels dubbel cd te koop was.

Op de Jumping Jewels Revival Band echt heel heel erg veel leuke reacties gehad. De mensen waren er echt voor gaan zitten en hadden er van genoten, en we hoorden regelmatig dat het de mensen deed denken aan de tijden van rolschaatsbaan “De Eekhoorn”, en met het verzoek van velen wanneer we dat gingen herhalen.
Leuk was dat Frits Tamminga de eerste Jumping Jewels drummer er ook was en ook melde dat hij er erg van had genoten om de JJ hits weer een keertje live te horen.
Dus we kunnen rustig spreken van een zeer geslaagd feest wat wellicht nog eens moet worden herhaald.

 

de Jumping Jewels Revival Band op KiKa feest in Sprang-Capelle

JJRB-21-sept_03

Naar aanleiding van de vele verzoekjes en de positieve reacties hebben we dit fantastische feest op 16 november nog eens overgedaan.

Was weer erg gezellig. Ook de Jumping Jewels van het eerste uur Joop Oonk en Frits Tamminga waren daarbij aanwezig.

Vlietzigt_Autumn_03

de Jumping Jewels Revival Band is gevraagd op 29 november op te treden tijdens de reunie van de legendarische zoetermeerse Sound of the Sixties.

Bijzonder was, dat dit geslaagde evenement reeds binnen twee weken was uitverkocht.

Poster-Sound-291113_klein

 

Op 15 maart 2014 is de Jumping Jewels Revival Band weer te beluisteren tijdens de CD 2013 release van de Dutch Instrumental Guitar Club.

Deze maal in het Grand Cafe van de Pasta Company XL te Zoetermeer.

CD_2013_02_poster-klein

 Tijdens dit feest was er een bijzondere ontmoeting door de eerste Jumping Jewels leden; Hans van Eijk, Joop Oonk en Frits Tamminga.

Die samen een aantal van de eerste hits speelden.

15-03-14-07_klein

Op 20 april 2014 is de Jumping Jewels Revival Band uitgenodigd voor een slotact optreden op de vermaarde Pipeline Convention te London.

JJRB_Pipeline-London_klein

Op 30 november 2014 is de Jumping Jewels Revival Band weer live te beluisteren in de Uithof te Den Haag op uitnodiging de Coverclub de Uithof.

JJRB_coverclub_2_klein