1966 – heden

1966-2002

The Jumping Jewels zijn ondertussen door de breuk met manager Batelaan gedwongen hun naam te veranderen en hun nieuwe naam wordt Jay-jays.

Geheel ontketend scoren zij al in januari ’66 een grote hit met het nummer Bald Headed Woman. Bald Headed Woman met op de b-kant So Mystifying was de eerste singel die in de Phonogram studio, met als producer Tony Vos, werd opgenomen en waaraan Hans van Eijk als leadgitarist een laatste muzikale bijdrage levert. Vrijdag 14 januari 1966 stonden zij in het VARA tv-programma Fanclub en de dagen daarna kocht Nederland massaal Bald Headed Woman. De singel schoot in korte tijd naar een zesde plaats in de Veronica Top 40 en bleef daar dertien weken genoteerd. Ook hun lp simpelweg getiteld Jay-Jays weet dit jaar een groot publiek te bereiken. In dezelfde maand werden de laatste oude contractuele verplichtingen afgewerkt, te weten: support-act in de winterresidentie van Circus Boltini bij het optreden van Dave Berry, die op dat moment met drie singels in de hitlijsten stond. In diverse samenstellingen blijven de Jay-Jays nog tot in 1969 actief.

In 1974 kreeg lead gitarist Hans van Eijk, “Jumping Jewel” van het eerste uur, van platenmaatschappij Phonogram opdracht om weer onder de naam Jumping Jewels een nieuw studio album op te nemen en om later in 1991 de single “Hot Samba” uit te brengen.  Na deze periode doet Hans van Eijk nog veel studio werk en brengt ook verschillende eigen cd’s uit.

In april 1992 komt het tot een reünie van de oorspronkelijke line-up van Johnny Lion & The Jumping Jewels. Tijdens een Goud Van Oud life-spektakel van Veronica weten zij, net als vroeger, de sfeer te doen herleven en het publiek enthousiast te maken voor hun muzikale hoogstandjes. Tot vandaag de dag komen de heren sporadisch bij elkaar om het succes verhaal van Johnny Lion & The Jumpin Jewels te continueren.

 

16 juli 2013. Een weerzien na lange tijd tijdens het treurige afscheid van Willy Wissink. Nu Tjibbe nog en dan een reunie.

3 musketiers