1966 Jay Jay’s

Vanaf 1 januari 1966 gaat de groep, met als leden Tjibbe Veeloo, Cees Kranenburg, Leo Bennink en Joop Oonk, verder onder de naam “Jay Jay’s”. Met deze groep werden 6 single’s en 1 LP opgenomen. Het meest succesvolle nummer wat is opgenomen was “Bald Headed Woman”. Op deze opname speelt ook Hans van Eijk mee als studiomuzikant. “Bald Headed Woman” bereikte, mede door optredens in het TV-programma “Voor de vuist weg” van Willem Duys en een TV-optreden op 14 januari 1966 in het programma “Fanclub”, een top-tien notering in de hitlijsten. Op 5 februari 1966 stond het nummer op de hoogste notering (6e plaats) en heeft 13 weken in de Top 40 gestaan. Ook het later opgenomen nummer “Waauw” was redelijk succesvol. Dit nummer is gebruikt als openingstune van het toen bekende en gelijknamige tienerprogramma op TV van de KRO. In dit programma werd o.a. de hitparade gedanst door de “Waauw dansers” o.l.v. Douglas Squires. In 1967 verlaten Leo Bennink en Tjibbe Veeloo de “Jay Jay’s. De groep gaat verder met als vervangers en aanvullende leden, Rudi Contine (gitaar), Jan Vennik (sax), Hans Jansen (toetsen) en Willem Duyn (zang). Jan Vennik, Hans Jansen en Willem Duyn waren afkomstig uit de groep “The Marks”. Willem Duyn zou later nog bekend worden als duo met Sjoukje van Spijker als “Mouth en MacNeal”. In 1968 verlaten ook de laatst overgebleven ex “The Jumping Jewels” leden Joop Oonk en Cees Kranenburg de groep “Jay Jay’s”. Zij worden vervangen door Bert de Ruiter (ex-Fullhouse) en Bart ter Laak (ex-Daddy’s Act). Successen blijven echter in deze laatste samenstelling uit en de groep wordt vervolgens in 1969 opgeheven.

Bezetting;
Cees Kranenburg drums
Hans van Eijk gitaar (alleen opname in 1966)
Tjibbe Veeloo gitaar (1967 verlaten)
Leo Bennink gitaar (1967 verlaten)
Joop Oonk basgitaar

Overige muzikanten
Bert Ruiter basgitaar
Bart Terlaak drums
Hans Jansen toetsinstrumenten
Jan Vennik saxofoon
John Schuursma gitaar
Rudi Contini gitaar
Willem Duyn zang